LTO Noord afdeling HLS doneert bloemzaadjes aan Wonen Plus Welzijn Schagen

De Schager Uitdaging is voor Wonen Plus Welzijn opzoek gegaan naar zakjes met zaden voor de abonnees en vrijwilligers, met als doel hen een hart onder de riem te steken. LTO Noord afdeling HLS – KAVB heeft enthousiast op de oproep gereageerd en heeft maar liefst 2400 zakjes met bloemzaden beschikbaar gesteld.

“De deelnemers aan de activiteiten en bijeenkomsten van Wonen Plus Welzijn missen het enorm dat zij elkaar niet meer kunnen ontmoeten. De bloemzaadjes zorgen voor kleur en fleur in huis of in de tuin en voor een beetje vrolijkheid in deze bijzonder lastige tijd”, benadrukt Elise Visser van Wonen Plus Welzijn.

“Toen wij benaderd werden door de Schager Uitdaging met dit verzoek voor Wonen Plus Welzijn waren wij als bestuur direct enthousiast. De LTO heeft in deze moeilijke tijd al diverse projecten gesteund voor o.a. zorginstellingen, dus dit project past er zeker tussen. Voor de agrarische sector zijn dit ook zware tijden, maar wij zijn ook blij dat we een klein gebaar kunnen maken. Wij hopen dat de bloemzaadjes in goede aarde vallen. Ze staan symbool voor een verse nieuwe start en er komt toch weer wat kleur in het leven! Zeker voor de kwetsbare groep. De LTO wenst iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijd”, aldus Martijn van den Berg, voorzitter LTO Noord, afdeling HLS.


Martijn van den Berg overhandigt op gepaste afstand bloemzaden aan Elise Visser van Wonen Plus Welzijn

OPROEP
De Schager Uitdaging is voor Wonen Plus Welzijn opzoek naar zakjes met zaden of een kaart in combinatie met bloemenzaadjes. Wonen Plus Welzijn wil de abonnees en vrijwilligers een hart onder de riem steken door hen een kaartje met bloemenzaden te geven. Dit kunnen zij zelf houden of aan iemand geven waarvan ze vinden dat hij of zij het nodig heeft. De zaadjes brengen kleur en fleur in huis of in de tuin en zorgen voor een beetje vrolijkheid in deze bijzonder lastige tijd. Kunt u ons helpen? In totaal gaat het om 2.400 zakjes en/of kaarten. Wonen Plus Welzijn is zelf in de gelegenheid om de verspreiding te regelen. Dit zal plaatsvinden vanaf 30 april. Gezien de tijdsdruk vragen wij u, als u ons kunt helpen, om zo snel mogelijk en uiterlijk 28 april contact met ons op te nemen via
info@schageruitdaging.nl.

Wonen Plus Welzijn is een maatschappelijke organisatie die diensten biedt op het gebied van welzijnsadvies, vrijwilligerswerk, mantelzorg, praktische hulpverlening, maaltijden, activiteiten, buurtbemiddeling, burgerinitiatieven, administratieve ondersteuning, begeleiding, taalmaatjes, buurtcirkel en diverse projecten. In verband met de Coronamaatregelen zijn alle groepsbijeenkomsten helaas stopgezet, omdat het vaak gaat om personen in een kwetsbare positie. Zo is bijvoorbeeld de dagopvang voor mensen met dementie stopgezet en kunnen mensen elkaar niet meer ontmoeten tijdens Doet & Ontmoet, waarbij men thee en koffie met elkaar drinkt of bijvoorbeeld samen een spelletje doet of knutselt. De deelnemers missen deze samenkomsten ontzettend. Wonen Plus Welzijn verzorgt nog wel de maaltijdvoorziening en onderhoudt telefonisch contact met de abonnees.

Vraag en aanbod Schager Uitdaging
De Schager Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. De uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van materialen (meubels, spullen), menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en middelen (media). Ondanks de huidige situatie kunnen vraag en aanbod bij de Schager Uitdaging ingediend worden. Mogelijk lopen maatschappelijke organisaties door de maatregelen juist tegen bepaalde zaken aan waarbij hulp gewenst is. Kortom… De Schager Uitdaging blijft actief en hoopt ook in deze, voor iedereen lastige periode, nog steeds mooie verbindingen te kunnen maken. Vraag en aanbod kunnen ingediend worden via info@schageruitdaging.nl of www.schageruitdaging.nl.


Foto aangeleverd door Wonen Plus Welzijn
Scroll naar boven