Wat we doen

om te blijven verbinden

Als Maatschappelijk makelaar

Matchen we vraag & aanbod!

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en maatschappelijk betrokken zijn.

De missie van de Uitdaging is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen stimuleren en organiseren om maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Door Maatschappelijk Betrokken te Ondernemen, laten bedrijven hun betrokkenheid bij de samenleving in hun eigen omgeving zien. Ons doel is samenwerking tot stand brengen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties door een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.
De Uitdaging is simpel gezegd een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van Materialen (spullen), Middelen (media) en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde). Een ondernemersnetwerk dat doet waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in hun directe omgeving te verbeteren. De Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. We stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen.

De Uitdaging matcht vraag en aanbod op diverse manieren. Denk daarbij aan activiteiten zoals:

De Matchgroep matcht continue aangemelde vragen & het aanbod en de Maatschappelijke Beursvloer als terugkerend groot match-event. Maar ook een Spullenbank om overtollige goederen een nieuwe bestemming te geven, de Kennisbank waarin ervaring, kunde en kennis beschikbaar worden gesteld en zelfs een Cadeautjesbank om kleine spulletjes in te zamelen die als cadeautjes mogen dienen.

De Matchgroep bouwt bruggen

tussen maatschappelijke vragen en ondernemend aanbod

Door een structurele samenwerking met een groep mensen uit het bedrijfsleven – de Matchgroep – bouwt de Uitdaging bruggen tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De mensen in de Matchgroep zijn ervaren ondernemers en werkgevers die beschikken over een groot gevarieerd netwerk en ze zijn bereid dit netwerk open te stellen.

Bij een aanvraag, op het gebied van zorg, welzijn, cultuur, sport of recreatie, van een vereniging of stichting die de Matchgroep accepteert, gaan de ondernemers aan de slag om een match te maken. De betrokken ondernemer stelt zijn of haar netwerk open en legt contact met een bedrijf dat de aanvraag kan en wil invullen. Zo dagen de matchgroep-leden telkens een ander bedrijf uit om ook maatschappelijk betrokken te ondernemen. De onderneming die de uitdaging aangaat neemt vervolgens contact op met de vragende maatschappelijke organisatie om de match daadwerkelijk te realiseren. In onderling overleg wordt afgesproken welke mogelijke tegenprestatie de maatschappelijke organisatie kan leveren in ruil voor de vraag die voor hen met gesloten beurzen wordt ingevuld.

 

Als jij als Maatschappelijke Organisatie of sociaal initiatief, durft te vragen dan… gaan wij op zoek naar de juiste match met Maatschappelijk Betrokken Ondernemers!

De Maatschappelijke Beursvloer

De enige beurs waar partijen onderhandelen met gesloten beurzen

Beursvloer Schager Uitdaging

Datum: Donderdag 18 april 2024
Locatie: Regius College Schagen
Start: 19:15 uur

Aanmelden: Vul hier het aanmeldformulier in
Of stuur een mail: info@schageruitdaging.nl

Programma
18:30 uur – Inloop
19:15 uur – Start en slag op de gong door: wethouder Puck de Nijs-Visser
20:45 uur – Einde matchen/start netwerkborrel
21:00 uur – Bekendmaking aantal matches
21:30 uur – Eindtijd

* Vanaf 18:30 uur kunnen organisaties starten met inrichten.

Klik hier om naar het overzicht van vraag en aanbod 2024 te gaan.


Schager Uitdaging is vol enthousiasme gestart met de voorbereidingen voor de Beursvloer 2024.
Op donderdag 18 april vindt de 6de editie van de Beursvloer van de Schager Uitdaging plaats. Van 19:15 tot 20:45 uur komen in de aula van het Regius College Schagen (locatie Hofstraat) ondernemers, bedrijven, onderwijs, gemeente, stichtingen en verenigingen samen om elkaar te ontmoeten, om te netwerken, maar vooral om te handelen met gesloten beurs. Het gaat om betrokkenheid en het sluiten van betekenisvolle matches. Heeft een bedrijf stoelen over? Dan kan een dorpshuis die wellicht goed gebruiken. In ruil mag het bedrijf bijvoorbeeld een keertje komen vergaderen. Dat is het resultaat van de beursvloer en ook het doel van de Schager Uitdaging.

Jolijn van Dijk, manager Schager Uitdaging, licht het graag nog wat verder toe: “De Beursvloer is dé perfecte plek om contact te leggen met het bedrijfsleven, clubs, verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties. Het biedt bedrijven en ondernemers een gelegenheid om op een gemakkelijke manier iets waardevols te doen voor verenigingen en stichtingen uit de eigen gemeente. Het mooie is dat het dus niet om financiële ondersteuning gaat, maar om iets wat bedrijven veelal gemakkelijk beschikbaar hebben, zoals advies op het gebied van vormgeving of juridische zaken of bijvoorbeeld meubilair of laptops die afgeschreven zijn maar die voor een vereniging nog heel waardevol kunnen zijn.

Ondernemers kunnen zelf de keuze maken wat goed bij het eigen bedrijf past. Ook is het een ideale gelegenheid om gelijkgestemde bedrijven en organisaties te ontmoeten. Stichtingen, verenigingen en organisaties die opzoek zijn naar materialen, vakkennis of vrijwilligersuren voor het uitvoeren van specifieke klussen kunnen tijdens de maatschappelijke beurs contact leggen met bedrijven die graag verenigingen uit de eigen omgeving willen helpen of ondersteunen, in ruil voor een mooie tegenprestatie. Te denken valt aan een training, gratis toegangskaartjes, een taart of bijvoorbeeld aandacht op sociale media. Een win-win situatie.”

Dit jaar wordt de beursvloer, net als in 2023, georganiseerd in samenwerking met het Regius College Schagen. En niet zomaar. Naast de kennismakingen tussen bedrijven en verenigingen, maken zij ook kennis met de leerlingen en hun kunnen. En andersom uiteraard. Deze is match is alvast gemaakt.

Rondleiding technologielokaal
Maar er is meer. Geïnteresseerden kunnen een rondleiding krijgen door het nieuwe technologielokaal van het Regius College Schagen. Dit bijzondere lokaal is ontwikkeld met in het achterhoofd onze veranderende maatschappij, de huidige technologische ontwikkelingen en de grote vraag naar technisch personeel. In het lokaal ervaren leerlingen hoe het is om in ‘de echte’ praktijk te werken.

De inloop van het evenement start om 18:30 uur en om 21:00 uur is de bekendmaking van het aantal gesloten matches waarna er uiteraard nog nagepraat kan worden tijdens de netwerkborrel.

Het belooft weer een mooie en bijzondere editie te worden!

 

Beursvloer 2024

Er zijn al vele maatschappelijke organisaties die zich hebben aangemeld en specifieke vragen hebben én bedrijven met aanbod. Een overzicht van vraag & aanbod en de aanwezige bedrijven en maatschappelijke organisaties vind je binnenkort op deze pagina. Ook zijn wij voor de organisatie afhankelijk van de hulp en ondersteuning van bedrijven. Een overzicht van reeds gesloten matches tref je binnenkort ook op deze pagina.

Deelname is gratis.

De Beursvloer verbindt mensen en wensen met elkaar.
Je ontmoet mensen die een oplossing of een kans bieden. Deelnemers zijn bedrijven, overheid, ondernemers en maatschappelijke organisaties (verenigingen, clubs, stichtingen, scholen en buurtinitiatieven). Al deze partijen hebben elkaar iets te bieden en de beursvloer maakt het mogelijk dat zij elkaar vinden. Tijdens een beursvloer ontstaan (duurzame) ontmoetingen en verbindingen die normaliter niet zo snel tot stand zouden.

Hoe werkt het?

Tijdens de beursvloer onderhandelen vragers en aanbieders
met elkaar over materialen, diensten, kennis en kunde. De deelnemers worden hierbij ondersteund door zogenaamde hoekmannen. Zij helpen de verbinding te maken tussen vraag en aanbod en zorgen ervoor dat je de juiste mensen ontmoet.

Match!

Er is sprake van een ‘match’ wanneer twee partijen elkaar gevonden hebben,
dat wil zeggen wanneer vraag en aanbod elkaar gevonden hebben. Er wordt gehandeld met gesloten beurzen; dus géén geld. Tegenover ieder aanbod staat een tegenprestatie. Wat die tegenprestatie is, bepalen beide partijen zelf. De gemaakte afspraken worden ingevuld op een ‘matchformulier’ zodat afspraken voor beide partijen duidelijk zijn en elke match wordt ‘verzilverd’ door de notaris.

Beproefd concept

Inmiddels vinden er jaarlijks, verspreid over het land, zo’n 75 beursvloeren plaats.
Hieruit ontstaan enkele tienduizenden ‘matches’. Zou je deze matches omrekenen naar geld dan bereik je met al deze beursvloeren een maatschappelijk rendement van enkele miljoenen euro’s per jaar! Lees er alles over op de landelijke website van de Beursvloer.

De Beursvloer biedt kansen voor iedereen!
Of je nu Maatschappelijk Verbonden Ondernemer (MVO) bent, lid van een vereniging of bestuurder van een stichting of een andere non-profit organisatie.

Grijp deze kans en meld je snel aan via: info@schageruitdaging.nl

Volgende editie

Donderdag 18 april 2024
Locatie: Regius College Schagen (Hofstraat)
Programma

18:30 uur – Inloop
19:15 uur – Start en slag op de gong door: wethouder Puck de Nijs-Visser
20:45 uur – Einde matchen/start netwerkborrel
21:00 uur – Bekendmaking aantal matches
21:30 uur – Eindtijd

Aanmelden: vul hier het aanmeldformulier in
Informatie: info@schageruitdaging.nl

* Vanaf 18:30 uur kunnen organisaties starten met inrichten.

Vraag & aanbod

Klik hier om naar het overzicht met de aanwezigen in 2024 en de vragen en het aanbod te gaan.

Maak jij de match? Onderstaand een greep uit de aanbiedende partijen uit 2024.
 

Onderstaand de link naar het reguliere overzicht met vraag & aanbod

Terugblik

op eerdere edities van de Beursvloer:

 

 

 

 

Info

De spullenbank van de Schager Uitdaging is gevestigd in het voormalig gemeentehuis van de gemeente Zijpe in Schagerbrug.

Vraag & aanbod

Kijk op het platform voor Vraag & Aanbod om alle openstaande vragen en aanbiedingen voor de Spullenbank te bekijken.

Maak jij de match?

De Spullenbank

Een nieuw leven voor overtollige spullen

Hergebruik van overtollig meubilair, apparatuur en materiaal van bedrijven geeft stichtingen en verenigingen de kans om hiervan gebruik te maken. Gaat je verhuizen en/of wordt meubilair of apparatuur vervangen? Wij zorgen er voor dat deze spullen een tweede leven krijgen bij maatschappelijke organisaties.

Een kleine moeite, een groot(s) gebaar voor zowel milieu als lokale samenleving. Verenigingen, stichtingen en clubs zijn ontzettend blij met de goederen die jouw organisatie of bedrijf niet meer nodig heeft.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig!
Op ons prikbord voor vraag & aanbod kun je jouw aanbod aanmelden onder de categorie ‘Spullenbank’.

De Kennisbank

Ervaring, kunde en kennis delen

De Kennisbank bestaat uit mensen die hun expertise, ervaring, kennis en kunde inzetten voor verenigingen en maatschappelijke organisaties. De focus van de Kennisbank ligt op het ondersteunen, adviseren en coachen.

Het doel is het versterken van de eigen kracht van de vrijwilligersorganisatie (empowerment). Ervaren (oud-)managers, – ondernemers treden belangeloos op als tijdelijk adviseur voor maatschappelijke organisatie. Zij zetten hun kennis, kunde en ervaring in om te ondersteunen.

Hoe werkt het?

Simpel!
Ook jouw vragen en je aanbod voor de categorie ‘Kennisbank‘ kun je gewoon aanmelden op ons prikbord voor vraag & aanbod!

Info

Naast vraag & aanbod worden kennissessies en workshops georganiseerd. Check voor actuele data onze agenda >>

Vraag & aanbod

Kijk op het platform voor Vraag & Aanbod om alle openstaande vragen en aanbiedingen voor de Kennisbank te bekijken.

Maak jij de match?

Info

Ook de cadeautjesbank van de Schager Uitdaging is gevestigd in het voormalig Zijper gemeentehuis in Schagerbrug.

Vraag & aanbod

Kijk op het platform voor Vraag & Aanbod om alle openstaande vragen en aanbiedingen voor de Cadeautjesbank te bekijken.

Maak jij de match?

De cadeautjesbank

Leuke spulletjes om te geven

Bedrijven hebben vaak relatiegeschenken of kerstpakketten over en stellen deze beschikbaar. Voor diverse activiteiten van vrijwilligersorganisaties kunnen deze cadeautjes gebruikt worden.

Bijvoorbeeld voor het samenstellen van ‘goody bags’ voor de vrijwilligers die meedoen aan de Dag van de Mantelzorg. Maar ook als (eindejaars-)geschenk voor vrijwilligers die zich gedurende langere tijd inzetten voor een vrijwilligersorganisatie.

Hoe werkt het?

Wat denk je? Natuurlijk!
Ook kleine spulletjes die je over hebt of die je juist zoekt, kun je aanmelden op ons prikbord voor vraag & aanbod onder de categorie ‘Cadeautjesbank’.

Scroll naar boven