Wil jouw bedrijf of vereniging meedoen aan het initiatief van Netwerk Dementie NHN om Noord-Holland Noord dementievriendelijk(er) te maken!?

27 augustus 2019

Er is steeds meer aandacht voor dementie en dat is niet voor niets. De komende jaren zal het aantal mensen met dementie in Nederland verdubbelen. En mensen blijven langer thuis wonen dus dat betekent dat inwoners, bedrijven en verenigingen alert moeten zijn op eventuele tekenen van dementie. Zodat we mensen kunnen ondersteunen waar en wanneer dat nodig is.

Wil jouw bedrijf of vereniging meedoen aan het initiatief van Netwerk Dementie NHN om Noord-Holland Noord dementievriendelijk(er) te maken!?

Een organisatie is dementievriendelijk wanneer het merendeel van de medewerkers of vrijwilligers een training ‘Goed omgaan met dementie’ heeft gevolgd. Dit duurt slecht 15 minuten en kan online via: samendementievriendelijk.nl/nhn-bedrijven#start. Aan de hand van alledaagse situaties, krijg je in 15 minuten allerlei handige tips om tekenen van dementie te herkennen en de persoon vervolgens zo goed mogelijk te helpen. De website biedt ook 11 specifieke online trainingen aan voor kappers, thuiszorgmedewerkers, horecapersoneel, mondhygiënisten, winkelpersoneel, taxichauffeurs, vrijwilligers, bankmedewerkers en beveiligers.
Daarnaast maakt de organisatie kenbaar hoe zij zich blijvend inzet voor mensen met dementie en hun naasten. Dit geldt ook voor vrijwilligersorganisaties. Bedrijven, organisaties en verenigingen die kunnen aantonen dat ze dementievriendelijk zijn, krijgen de sticker en het certificaat Samen Dementievriendelijk.

De bedoeling is een samenleving te creëren in Schagen waarin iedereen dementie herkent en accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Een samenleving waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen, hun bankzaken regelen, naar hun vereniging gaan of de bibliotheek of een museum bezoeken. En waarin de gemeenschap hen een handje toesteekt wanneer zij het even niet meer weten.

Ook de gemeente Schagen besefte dat het belangrijk is om iets te doen aan bewustwording op het gebied van dementie. De gemeente ging aan de slag en ontving in januari de sticker; net zoals Woonzorggroep Samen. Het Zijper Museum en Wonen Plus Welzijn ontvangen de sticker binnenkort.

Dus:

  • Meld jouw organisatie aan via een mail aan noordhollandnoord@samendementievriendelijk.nl. Je ontvangt dan een bevestiging met alle benodigde informatie;
  • Laat de medewerkers/vrijwilligers de gratis online training ‘GOED omgaan met dementie’ volgen óf één van de gratis online trainingen voor specifieke beroepsgroepen, zoals voor winkelpersoneel, horecapersoneel, vrijwilligers, thuiszorgmedewerkers, kappers, taxichauffeurs en tandartsen. Ook kan Geriant een maatwerktraining op locatie geven;
  • Schenk op de werkvloer en in de openbare ruimte aandacht aan een dementievriendelijke omgeving/inrichting;
  • Vraag daarna de sticker/certificaat Dementievriendelijk aan;
  • Via de Samen dementievriendelijk kanalen zal er publiciteit / promotie gemaakt worden.

Direct naar de trainingen

Voordelen voor de organisatie

Bekijk alle deelnemers

Deel het bericht:
"Wil jouw bedrijf of vereniging meedoen aan het initiatief van Netwerk Dementie NHN om Noord-Holland Noord dementievriendelijk(er) te maken!?"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven