Vier subsidies toegekend vanuit Zonneparkfonds gemeente Schagen

26 januari 2023

Maar liefst vier mooie projecten in de gemeente Schagen, gericht op verduurzaming en vergroening, kunnen rekenen op een financiële bijdrage vanuit het Zonneparkfonds gemeente Schagen. Het Zonneparkfonds ondersteunt maatschappelijke projecten en initiatieven die gericht zijn op energiebesparing, duurzame energie, circulaire economie, vergroening of biodiversiteit.

Herinrichting Pastoorsbos Tuitjenhorn
Er is een bijdrage toegekend voor de herinrichting van het Pastoorsbos in Tuitjenhorn. Op initiatief van Frans Dekker is er een plan ontwikkeld. Frans Dekker zegt, “De doelstelling van de herinrichting is om het “vergeten” ‘Pastoorsbos’ om te toveren tot een park van verbinding. Een plek waar inwoners willen zijn. Waar kinderen van de aangrenzende school kunnen bewegen en sporten. En waar ouderen van de aangrenzende zorg-appartementen naar buiten willen komen om daar hun dagelijkse portie frisse lucht en beweging op te doen. Het park krijgt een open karakter met zichtlijnen naar elke windrichting. Voor de invulling van de recreatie-speelweide is sport en spel belangrijk, evenals wandelpaden en parkbankjes in zon en schaduwplekjes.” Met de geplande nieuwbouw aan de Bogtmanweg en de reconstructie van de Dorpsstraat ontstaat er in Tuitjenhorn een mooie dorpskern.

Tennisvereniging Warmenhuizen
De tennisvereniging in Warmenhuizen krijgt een bijdrage voor de herinrichting van het pad bij de tennisbaan. Dit is een prachtig en concreet project wat de beoordelingscommissie van het Zonneparkfonds gemeente Schagen betreft. “Tegels zullen plaatsmaken voor plantvakken. Hiermee wordt er meer groen gecreëerd en het water kan worden opgevangen zodat dit niet het openbaar riool belast. Bovendien heeft het een positief effect op de biodiversiteit en is het goed voor de insecten,” aldus Arnoud Hulst van de tennisvereniging. De parkcommissie voert de werkzaamheden in eigen beheer uit.

Verduurzaming maatschappelijk vastgoed
Naast bovenstaande toekenningen zijn ook de aanvragen van Stichting Verenigingsgebouw Ahoj voor de aanleg van PV-panelen en de aanvraag van Zwembad Waarland ter verduurzaming van het zwembad toegekend.

“Met behulp van het Zonneparkfonds leveren deze projecten een belangrijke bijdrage in het verduurzamen van onze leefomgeving. Dat is hard nodig. Samen moeten we ervoor zorgen dat we een toekomstbestendige gemeente creëren”, zegt wethouder Hans Heddes.

Zonneparkfonds gemeente Schagen
Het fonds is in beheer van de Schager Uitdaging. De initiatieven moeten een maatschappelijk doel hebben en bijdragen aan verduurzaming in de gemeente Schagen. Meer informatie over het fonds, waaronder de procedure, voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u op: https://www.schageruitdaging.nl/zonnepark-fonds/.

Deel het bericht:
"Vier subsidies toegekend vanuit Zonneparkfonds gemeente Schagen"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Scroll naar boven