Vereniging Roockershuyspark ontvangt eerste bijdrage uit Zonneparkfonds gemeente Schagen

23 juli 2021

Op 22 juli hebben Menno Wit en Jan van Musscher namens Vereniging Roockershuyspark een bijdrage vanuit het Zonneparkfonds gemeente Schagen. ontvangen. De toegekende € 20.000,- worden gebruikt voor de uitbreiding van het Roockershuyspark. Voor het realiseren van de plannen is een flink bedrag nodig. Er zijn verschillende fondsen aangeschreven, waaronder het Zonneparkfonds gemeente Schagen.


Het is een prachtig initiatief welke perfect aansluit bij het hoofddoel van het fonds. Namelijk de ondersteuning van projecten en initiatieven op het gebied van energiebesparing, duurzame energie, circulaire economie of vergroening van de leefomgeving. De door de vereniging ingediende aanvraag voldeed daarnaast ook aan de door de gemeente gesteld fondscriteria.

Ook een aanvraag indienen bij het Zonneparkfonds?

“Met de gelden uit het Zonneparkfonds gemeente Schagen kunnen bijzondere projecten gerealiseerd worden. Het mooie aan dit fonds is dat het heel laagdrempelig is om een aanvraag in te dienen. Iedere bewoner, instelling, vereniging, stichting, school en bedrijf uit de gemeente Schagen kan een aanvraag indienen. Heb jij een goed idee om op een duurzame manier energie op te wekken of juist te besparen? Of een plan gericht op vergroening van de leefomgeving of circulaire economie? Heb jij altijd al een moes- of pluktuin willen beginnen waar de hele buurt van kan genieten? Heb jij een idee voor het hergebruik van materialen? Of wil jij een oplaadpunt of zonnepaneel bij de sportvereniging om zo de leden van eigen stroom te voorzien? Geen duurzaam idee is te gek”, aldus Jolijn van Dijk van de Schager Uitdaging.

De initiatieven moeten een maatschappelijk doel in de omgeving van het zonnepark hebben, aansluiten bij de doelstellingen van het fonds en voldoen aan de fondscriteria. Het fonds kent per jaar twee aanvraagrondes. Op dit moment kunnen er aanvragen ingediend worden tot 4 oktober 2021. Meer info over het fonds, de procedure, de voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u op: https://www.schageruitdaging.nl/zonnepark-fonds/. Een commissie bestaande uit bestuursleden van de Schager Uitdaging en gemeente Schagen beoordelen de aanvragen.


Deel het bericht:
"Vereniging Roockershuyspark ontvangt eerste bijdrage uit Zonneparkfonds gemeente Schagen"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Scroll naar boven