Trainingsveld voor Stichting Therapiehond Nederland gezocht

Stichting Therapiehond Nederland moet per 1 maart aanstaande hun huidige trainingsveld verlaten en zijn dringend op zoek naar een nieuwe plek in de gemeente Schagen om therapiehonden en hun begeleiders op te leiden. 

De stichting is op zoek naar een veld van 1800/2000 m2. Al mag het ook ietsje meer zijn. De trainingen worden gegeven op vrijdagen en zondagen en incidenteel op andere momenten in overleg.

De aanwezigheid van een opslag voor materialen, toiletmogelijkheid en/of een keuken is geen must, maar een fijne bijkomstigheid. Net als een hek of afrastering zodat de honden niet weglopen. Het zou mooi zijn als dat er is, maar anders neemt de stichting die zelf mee.

Door zelf honden en hun begeleiders te trainen, kunnen de vele vrijwilligers van de stichting hun goede werk in met name de ouderenzorg en in het onderwijs blijven voortzetten.

De inzet van de therapiehonden zorgt voor een significante verbetering van de kwaliteit van het leven van mensen met dementie, cognitieve en andere beperkingen. Daarnaast worden er steeds meer honden succesvol opgeleid om te werken op scholen bij kinderen als schoolhond/klassenhond en of voorleeshond. 

De stichting heeft geen winstoogmerk. De tegenprestatie zal de Stichting geven in de vorm van gratis therapie, of bijvoorbeeld een demonstratie of een lezing van hun goede werk.


Meer weten? Heb je een plek beschikbaar? Neem dan contact met ons op!
info@schageruitdaging.nl

Scroll naar boven