Schager Uitdaging en Rodi Media slaan handen ineen

12 juli 2016

SCHAGEN – In het kantoor van Rodi Media in Broek op Langedijk is afgelopen week de samenwerking beklonken tussen de Schager Uitdaging en de uitgever van onder andere Schagen op Zondag.

De Schager Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. “We bemiddelen in vraag en aanbod van materialen zoals onder meer (kantoor)meubels, kennis, extra handen, creativiteit en middelen”, zegt Renate van der Laan, manager van de Schager Uitdaging. “Wij brengen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bij elkaar met als doel, hulpvragen in een grote verscheidenheid op te lossen en wij stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen.”
“Wij als Rodi Media bieden de Schager Uitdaging via publicaties in onze huis-aan-huis krant Schagen op Zondag een platform aan”, aldus Ackermans. “Dit kan zijn in een oproep of een artikel over een behaald resultaat tussen een bedrijf en vereniging.”

Wensen
De Schager Uitdaging is nu ruim een jaar actief en heeft al veel wensen kunnen vervullen. “Met dank aan het bedrijfsleven in de gemeente Schagen”, vervolgt Van der Laan. “Zo heeft Rabobank Kop van Noord-Holland een aantal kantoren gesloten en hun overtollige inventaris via de Schager Uitdaging aangeboden. Zo’n 50 verschillende organisaties in de gemeenten Schagen, Hollands Kroon en Den Helder werden verblijd met kasten, stoelen, tafels, bureaus en ander inventaris. En zo mag Voedselbank Kop van Noord-Holland voortaan de groentepakketten die overblijven bij Koninklijke Vezet in Warmenhuizen komen ophalen om ze onder haar cliënten te verdelen. Bij Bejo Zaden in Warmenhuizen werden nieuwe computers aangeschaft en men hield daardoor een groot aantal gebruikte maar nog prima exemplaren over. Via de Schager Uitdaging werden nieuwe bestemmingen gevonden. Zo had het Skager AC grote behoefte aan een paar nieuwe computers, maar door de sterk afgebouwde financiële ondersteuning door de overheid hadden ze daar geen geld voor. Dank zij bemiddeling werden beide partijen bij elkaar gebracht en het probleem opgelost.”

Deel het bericht:
"Schager Uitdaging en Rodi Media slaan handen ineen"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Scroll naar boven