Inzamelactie wol voor opvanglocatie in ‘t Zand

26 januari 2023

De Schager Uitdaging is, op verzoek van Wonen Plus Welzijn, voor de tijdelijke opvanglocatie in ’t Zand opzoek naar (restjes) wol. “Om de tijd te verdrijven vinden de bewoners het fijn om te handwerken. Zij breien en haken graag. In de opvanglocatie in ’t Zand wonen op dit moment veelal gezinnen uit Syrië en Eritrea. De bewoners zijn statushouders en zijn in afwachting van een woning in Nederland. Sommige gezinnen verblijven hier een paar maanden, anderen verblijven hier meer dan een half jaar. Ook haak- en breinaalden kunnen zij goed gebruiken,” zegt Elise Visser van Wonen Plus Welzijn.

Gerda Venema, matchgroepslid van de Schager Uitdaging, heeft naar aanleiding van de vraag van Wonen Plus Welzijn contact gelegd met Martine de Vries van Gewoon bij 10. “Gewoon bij 10 ” is een (web)shop voor Yarn & Wannahaves. Je vindt er tal van wol, katoen en acryl lijnen; handwerkbenodigdheden en leuke wannahaves. Ook ben je welkom voor haakcafé en workshops. Martine was gelijk enthousiast en wil graag helpen. Zij heeft van dinsdag 31 januari t/m zaterdag 11 februari een inzamelpunt in haar winkel in de Ondernemers Centrale. “Mensen die wol of haak- en breinaalden over hebben, of resten van bepaalde materialen, kunnen deze bij mij inleveren. Veel mensen hebben nog restmateriaal over, waar zij zelf niks mee doen. Deze resten zijn nog heel goed bruikbaar. Ik vind dit een prachtige actie en hoop dat veel mensen aan deze oproep gehoor geven,” aldus Martine.

Heb jij nog wol en/of naalden liggen waar je niets meer mee doet? Lever dit dan van dinsdag 31 januari t/m zaterdag 11 februari in bij het inzamelpunt bij “Gewoon bij 10” in de Ondernemers Centrale (Oostwal 2, 1747 EZ Tuitjenhorn). Zie voor de openingstijden www.gewoonbij10.nl. Heb jij materialen over, maar geen mogelijkheid om deze in Tuitjenhorn af te geven? Neem dan contact op via info@schageruitdaging.nl.

Hulp of materialen nodig of beschikbaar?!
Heeft jouw organisatie ook hulp nodig of is jouw vereniging opzoek naar bepaalde materialen? Heeft jouw bedrijf materialen, meubilair of apparatuur over? De Schager Uitdaging bemiddelt in vraag van maatschappelijke organisaties en aanbod van bedrijven van materialen (meubels, spullen) en menskracht (kennis, extra handen, creativiteit). Vraag en aanbod kunnen ingediend worden via info@schageruitdaging.nl of www.schageruitdaging.nl.

Gewoon bij 10

Deel het bericht:
"Inzamelactie wol voor opvanglocatie in ‘t Zand"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Scroll naar boven