De Schar – Hoofdbordenwinkel

In het noordelijkste puntje van Schagen in bouwplan Nes-Noord staat sinds 2014 een groot complex waarin Behandelcentrum “de Schar” is gevestigd. Hier is plaats voor 48 jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking of met een ontwikkelings-achterstand. Zij kunnen hier continu verblijven, sommigen gaan in de weekenden op verlof naar huis.

Overdag zijn de jongeren hard in de weer in de moestuin en de kas of in één van de afdelingen Hout, Consumptief (keuken),Creatief, Educatief en Sport. Bovendien wordt er met en voor hen passend werk gezocht in de omgeving, zodat zij een bijdrage aan de samenleving kunnen leveren. Een aantal jongeren bezoekt de naastgelegen school “Molenduin”, onderdeel van de Aloysiusstichting.

Voor allerlei creatieve projecten had men behoefte aan verschillende materialen en via de Schager Uitdaging kwam medewerkster Marian Pelt in contact met de Hoofdbordenwinkel in Schagen. Dat resulteerde erin dat elke week een grote zak met resten van meubelstoffen bij “de Schar” wordt afgeleverd. Met deze stukken stof, leer, skai en zo meer kunnen de cliënten naar hartenlust werken en er de leukste dingen mee maken.

De mensen van de Hoofdbordenwinkel zijn blij dat de vaak prachtige materialen niet langer de verbrandingsoven ingaan. De mensen van “de Schar” op hun beurt zijn zeer verguld met deze gulle gaven.

Scroll naar boven