Heb jij je al aangemeld voor de Beursvloer Schager Uitdaging in Regius College Schagen?

5 mei 2023

Op donderdag 1 juni vindt de 5de editie van de Beursvloer van de Schager Uitdaging plaats. Van 16:30 tot 18:00 uur komen in de aula van het Regius College Schagen (locatie Hofstraat) ondernemers, bedrijven, stichtingen en verenigingen samen om elkaar te ontmoeten, om te netwerken, maar vooral om te handelen met gesloten beurs. Het gaat om betrokkenheid en het sluiten van betekenisvolle matches. Heeft een bedrijf stoelen over? Dan kan een dorpshuis die wellicht goed gebruiken. In ruil mag het bedrijf bijvoorbeeld een keertje komen vergaderen. Dat is het resultaat van de beursvloer en ook het doel van de Schager Uitdaging.

Jolijn van Dijk, manager Schager Uitdaging, licht het graag nog wat verder toe: “De Beursvloer is dé perfecte plek om contact te leggen met het bedrijfsleven, clubs, verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties. Het biedt bedrijven en ondernemers een gelegenheid om op een gemakkelijke manier iets waardevols te doen voor verenigingen en stichtingen uit de eigen gemeente. Het mooie is dat het dus niet om financiële ondersteuning gaat, maar om iets wat bedrijven veelal gemakkelijk beschikbaar hebben, zoals advies op het gebied van vormgeving of juridische zaken of bijvoorbeeld meubilair of laptops die afgeschreven zijn maar die voor een vereniging nog heel waardevol kunnen zijn.

Ondernemers kunnen zelf de keuze maken wat goed bij het eigen bedrijf past. Ook is het een ideale gelegenheid om gelijkgestemde bedrijven en organisaties te ontmoeten. Stichtingen, verenigingen en organisaties die opzoek zijn naar materialen, vakkennis of vrijwilligersuren voor het uitvoeren van specifieke klussen kunnen tijdens de maatschappelijke beurs contact leggen met bedrijven die graag verenigingen uit de eigen omgeving willen helpen of ondersteunen, in ruil voor een mooie tegenprestatie. Te denken valt aan een training, gratis toegangskaartjes, een taart of bijvoorbeeld aandacht op sociale media. Een win-win situatie.”

Dit jaar wordt de beursvloer georganiseerd in samenwerking met het Regius College Schagen. En niet zomaar. Naast de kennismakingen tussen bedrijven en verenigingen, maken zij dit jaar ook kennis met de leerlingen en hun kunnen. En andersom uiteraard. Deze is match is alvast gemaakt.

Rondleiding technologielokaal
Maar er is meer. Vanaf 15:30 uur kunnen geïnteresseerden een rondleiding krijgen door het nieuwe technologielokaal van het Regius College Schagen. Dit bijzondere lokaal is ontwikkeld met in het achterhoofd onze veranderende maatschappij, de huidige technologische ontwikkelingen en de grote vraag naar technisch personeel. In het lokaal ervaren leerlingen hoe het is om in ‘de echte’ praktijk te werken.

Tijdens de rondleiding laten de leerlingen zien hoe zij werken met virtual reality, wat er mogelijk is met een green screen, hoe een lichtshow geprogrammeerd kan worden voor een festival of theatervoorstelling en met welke ontwikkelingen zij bijvoorbeeld aan de slag zijn op het gebied van duurzaamheid en in de bouw.

De inloop van het evenement start om 15:30 uur en om 17:30 uur is de bekendmaking van het aantal gesloten matches waarna er uiteraard nog nagepraat kan worden.

Bedrijven of ondernemers die willen komen én maatschappelijke organisaties met hulpvragen kunnen zich vanaf nu per mail aanmelden via info@schageruitdaging.nl. Voor aanvullende informatie, zie www.schageruitdaging.nl.
Deel het bericht:
"Heb jij je al aangemeld voor de Beursvloer Schager Uitdaging in Regius College Schagen?"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven