GEZOCHT – Gouden Kans Project zoekt samenwerking met bedrijven en sociale organisaties in Schagen

28 september 2023

Het Gouden Kans Project is een MDT (Maatschappelijke Diensttijd) gesubsidieerd programma voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar uit Noord Holland Noord die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken én zich tegelijkertijd willen inzetten voor anderen en hun omgeving. Tijdens Gouden Kans volgen de jongeren gedurende 16 weken workshops en krijgen persoonlijke coaching, daarnaast gaan zij in de praktijk lokaal impact maken. Binnen een impact thema gaat een groepje jongeren bij een sociale organisatie aan de slag met een uitdaging, waar zij stapsgewijs een oplossing voor verzinnen en in de praktijk uitvoeren.

Hoe ziet het Gouden Kans programma eruit?
De eerste 6 weken van Gouden Kans verdiepen we ons in de verschillende impact thema’s en doet de groep inspiratie op. In deze eerste inspiratiefase worden de groepjes gemaakt op basis van thema en worden zij gematcht aan een van de deelnemende organisatie. Gezamenlijk wordt er een keuze gemaakt voor een uitdaging. Het kan zijn dat het groepje zelf een voorstel heeft of dat de organisatie een uitdaging of vraagstuk aandraagt. In de ruim 2 maanden die volgen krijgen de jongeren van ons workshops en een dagdeel in de week de tijd om stapsgewijs aan hun impact project te werken. Van de organisatie vragen we een vast contactpersoon die wekelijks bereid is het groepje te begeleiden bij het proces en dat er één dagdeel per week een ruimte op locatie beschikbaar is.
Er zijn 3 vaste momenten (Sterke Start, Pro Action café en Eind Event) waarop de organisatie wordt verwacht aan te sluiten bij het programma van Gouden Kans. Daarnaast zijn er 4 (bij voorkeur telefonische) in-check momenten tussen de begeleider van de organisatie en coördinator van Starters4Communities.

Wie zoeken we?
Wij zoeken sociale organisaties uit de gemeenten Alkmaar, Hoorn, Dijk en Waard, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon die impactvol werk doen en het leuk lijkt om samen met een Gouden Kans groepje impact te maken.

Voorwaarden
✔ De organisatie richt zich op (een van de) de SDG’s (Duurzame doelen) of houdt zich bezig met lokaal impact maken;
✔ De organisatie heeft een vraagstuk liggen of is bereid een uitdaging aan te nemen om uit te werken;
✔ De organisatie heeft een vast contactpersoon die gedurende het projectperiode wekelijks tijd heeft en het leuk vindt een klein groepje (soms kwetsbare) jongeren te begeleiden bij het proces van het impact project;
✔ De organisatie heeft een ruimte beschikbaar voor het groepje om wekelijks samen te komen.

Praktische informatie
De eerst volgende groepen die gaan starten zijn:
● Gemeente Hoorn: 5 oktober (start voor organisatie is op 16 november, eindafsluiting 25 januari).
● Gemeente Schagen: 11 oktober (start voor organisatie 22 november, eindafsluiting 31 januari).

Contact
Mike Jonker (programmacoördinator Schagen) via mike@starters4communities.nl of 0658946710

Aangeleverd door en meer info op: goudenkansproject.nl

Deel het bericht:
"GEZOCHT – Gouden Kans Project zoekt samenwerking met bedrijven en sociale organisaties in Schagen"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven