Eerste Schager Beursvloer overweldigend succes

22 november 2016

De Schager Uitdaging wil maatschappelijk betrokken ondernemen stimuleren. Het doel is een brug te slaan tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties om een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Om zoveel mogelijk bedrijven en verenigingen en (non-profit) organisaties bij elkaar te brengen, werd door de Schager Uitdaging, de eerste Schager Beursvloer georganiseerd. De opkomst was overweldigend.

Precies om 16.30 uur werd de beurs geopend, net als op Beursplein 5 in Amsterdam door een oorverdovende klap op de gong door burgemeester van Kampen. In haar openingsspeech vertelt ze trots te zijn op zoveel maatschappelijk betrokken ondernemers in de gemeente Schagen en op zoveel actieve organisaties .
Er was één uur tijd om de vragen en wensen bij de diverse ondernemingen aan te kaarten in de hoop dat daar een match uit voort zou komen. De drie hoekmannen konden veel formulieren aan de diverse deelnemers uitdelen, want er was al direct een levendige handel in vraag en aanbod. Al binnen 10 minuten kon de eerste match door de aanwezige notaris geldig worden verklaard. Als aansporing was door de organisatie aan de eerste 20 matches een pizza toegezegd en mede daardoor werd er haast achter de onderhandelingen gezet. Spreekstalmeester Henk van Zanten, tevens voorzitter van de Schager Uitdaging, deed z’n uiterste best om boven het bruisende geroezemoes uit te komen.

Zonder alle matches hier op te sommen geven wij enkele voorbeelden van geslaagde afspraken. Zo heeft Schagen FM monitoren van Unive ‘verhandeld’ tegen een rondleiding door hun studio. Schildersbedrijf Vink uit Schagen heeft met een 5-tal organisaties afgesproken om gratis advies over het schilderwerk te geven en een korting te verlenen op de materialen. Daarnaast helpen zij de winkel van Wideloe aan de Loet opnieuw in te richten. Met leuke ‘tegenprestaties’ als resultaat. Zo krijgen zij er een rondleiding door museum Eenigenburg, zelfgemaakte kerstattenties en nog andere zaken voor terug. Sportservice Schagen gaat het personeel van de Rabobank in beweging brengen en krijgt daarvoor 50 Dopper drinkflessen terug. En zo zijn er heel veel matches gemaakt deze middag. Een trotse voorzitter van Zanten kon om kwart voor 5 meedelen dat er in totaal 56 matches tot stand waren gebracht met een gezamenlijke waarde van ruim € 20.000,- Voorwaar een prachtig resultaat.

Op zijn opmerking aan het einde van deze middag dat er ook in 2017 een Beursvloer gehouden gaat worden werd bijzonder enthousiast gereageerd door de aanwezigen. Een tevreden manager Renate van der Laan zag het allemaal met een brede glimlach aan. Het was veel werk om het te organiseren maar de voldoening na afloop is groot. Volgend jaar dus nog maar een keer!

Deel het bericht:
"Eerste Schager Beursvloer overweldigend succes"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Scroll naar boven