Bijdrage Zonneparkfonds voor verduurzaming Zwembad Waarland

12 mei 2023

Zwembad Waarland heeft een bijdrage ontvangen vanuit het Zonneparkfonds gemeente Schagen voor de verduurzaming van het zwembad.Bij de start van het nieuwe zwemseizoen zijn nieuwe kleedcabines, familiekleedkamers, warme douches en toiletgroepen geopend door wethouder Puck de Nijs van gemeente Schagen en Martin Dekker namens Badpop.

“De nieuwe accommodatie is een aanwinst voor het zwembad en daarmee voor het dorp. Dit is tot stand gekomen door de inzet van vele vrijwilligers en door financiële ondersteuning  van de Rabobank, Zonneparkfonds gemeente Schagen, het Waarlandfonds, Dorpsraad Waarland, Badpop, gemeente Schagen en veel Waarlandse ondernemers,” zegt zwembadvoorzitter Kees Stoop.

Toelichting:
In 2016 heeft het bestuur van Stichting Zwembad Waarland het oude badjuffenhok omgetoverd in een nieuwe multifunctionele personeelsaccommodatie. De andere gebouwen zijn nu aan het eind van hun levensduur en daarom heeft ons bestuur besloten vervangende nieuwbouw te plegen. Dit willen ze combineren met verduurzaming en kwaliteitsverbetering. Het gaat hierbij om de kleedhokjes, de opbergruimtes, sanitaire voorzieningen en het kassahok.
De nieuwe ruimtes worden geïsoleerd en de verwarming en warmwatervoorziening willen ze realiseren in combinatie met een warmtepomp. Ook wil het bestuur een uitbreiding van het areaal zonnepanelen.
Na de realisatie van de vervangende nieuwbouw kunnen ze weer een generatie vooruit en blijft Waarland een aantrekkelijk zwembad houden met een regionale uitstraling. Kinderen kunnen dichtbij zwemonderwijs genieten en in de warme zomermaanden dichtbij huis recreëren.

Meer info over het fonds, de procedure, de voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u op: https://www.schageruitdaging.nl/zonnepark-fonds/.

Deel het bericht:
"Bijdrage Zonneparkfonds voor verduurzaming Zwembad Waarland"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Scroll naar boven