Bijdrage voor duurzame ideeën in gemeente Schagen

6 oktober 2022

Woon jij je in de gemeente Schagen of is jouw bedrijf, school, stichting of vereniging gevestigd in de gemeente Schagen? Dan kun jij vóór 1 november een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Zonneparkfonds! Misschien maak jij wel kans op een bijdrage voor jouw duurzame idee.

Zonneparkfonds gemeente Schagen
Het Zonneparkfonds gemeente Schagen ondersteunt projecten en initiatieven op allerlei gebieden. Daarbij kun je denken aan energiebesparing, duurzame energie, circulaire economie of vergroening in de omgeving van zonneparken. De initiatieven moeten een maatschappelijk doel dienen in de omgeving van zonneparken, aansluiten bij de doelstellingen van het fonds en voldoen aan de fondscriteria.

 

Het Zonneparkfonds gemeente Schagen wordt beheerd door de Schager Uitdaging en op dit moment zit er nog 80.000,- euro in het fonds.

Aanvraagformulier
“Heb jij een goed idee om op een duurzame manier energie op te wekken of juist energie te besparen? Of heb je een plan gericht op vergroening van de leefomgeving of circulaire economie? Heb jij altijd al een moes- of pluktuin willen beginnen waar de hele buurt van kan genieten? Heb jij een idee voor het hergebruik van materialen? Geen duurzaam idee is te gek”, aldus Jolijn van Dijk van de Schager Uitdaging.

Een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Zonneparkfonds gemeente Schagen is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar het aanvraagformulier op de website in te vullen. Via de website www.schageruitdaging.nl kun je het aanvraagformulier downloaden, invullen en per e-mail versturen naar info@schageruitdaging.nl. Heb je daar hulp bij nodig? De Schager Uitdaging helpt je graag op weg.

Vóór 1 november 2022
Je kunt jouw duurzame idee inleveren tot 1 november 2022. Aanvragen worden binnen een maand beoordeeld. Jaarlijks zijn er twee rondes om ideeën in te dienen, te weten 1 mei en 1 november. Meer info over het fonds, de procedure, de voorwaarden en het aanvraagformulier vind je op: https://www.schageruitdaging.nl/zonnepark-fonds/.

Doel van het fonds
Op 7 april 2020 heeft het college ingestemd met het oprichten van een fonds voor zonneparken in Schagen. Initiatiefnemers van zonneparken worden verplicht om een deel van hun financiële opbrengst af te dragen in het fonds. Met dit fonds worden duurzame initiatieven met een maatschappelijk doelen in de omgeving van het zonnepark ondersteund. Samen met Stichting ‘De Schager Uitdaging’ wordt er gekeken welke projecten op het gebied van energiebesparing, duurzame energie, circulaire economie of vergroening van de leefomgeving een bijdrage kunnen ontvangen vanuit dit fonds.

Deel het bericht:
"Bijdrage voor duurzame ideeën in gemeente Schagen"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoeken

Het laatste nieuws

Scroll naar boven