Aanvragen indienen Zonneparkfonds gemeente Schagen kan tot 1 mei

1 april 2023

Heeft u een idee voor een project gericht op energiebesparing, duurzame energie, circulaire economie of vergroening van de leefomgeving? Woont u in de gemeente Schagen of is uw bedrijf, school, stichting of vereniging gevestigd in de gemeente Schagen? Dan kunt u tot 1 mei 2023 een aanvraag indienen en hiermee mogelijk aanspraak maken op een bijdrage uit het Zonneparkfonds gemeente Schagen. Wie weet kan uw idee omgezet worden in iets tastbaars! Het fonds ondersteunt duurzame initiatieven met een maatschappelijk doel. Schager Uitdaging beheert het fonds. Op dit moment zit er nog € 20.000,- in het fonds.

 “Heeft u altijd al een moes- of pluktuin willen beginnen waar de hele buurt van kan genieten? Heeft u een idee voor het hergebruik van materialen? Heeft u een goed idee om op een duurzame manier energie op te wekken of juist energie te besparen? Geen duurzaam idee is te gek”, aldus Jolijn van Dijk van de Schager Uitdaging. “Het kunnen grote projecten zijn, maar juist ook kleine initiatieven maken een kans. Een mooi voorbeeld is het plan van de tennisvereniging in Warmenhuizen. Zij hebben een bijdrage gekregen voor de herinrichting van het pad bij de tennisbaan. Tegels zullen daar plaats gaan maken voor plantvakken. Een prachtig en concreet project.”

Zonneparkfonds gemeente Schagen
Op 7 april 2020 stemde het college in met het oprichten van het Zonneparkfonds gemeente Schagen. Initiatiefnemers van zonneparken worden verplicht om een deel van hun financiële opbrengst af te dragen in het fonds. Het Zonneparkfonds gemeente Schagen ondersteunt projecten en initiatieven met een maatschappelijk doel. Wethouder Hans Heddes: “Met dit fonds kunnen we mooie duurzame initiatieven ondersteunen. Hierin hebben wij de samenwerking gevonden met de Schager Uitdaging. Zij beoordelen de ideeën die binnenkomen op een groot aantal punten. Ik nodig iedereen dan ook graag uit om met initiatieven te komen!”

Aanvragen kan tot 1 mei 2023
U kunt uw duurzame idee inleveren tot 1 mei 2023. Een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Zonneparkfonds gemeente Schagen is heel eenvoudig. Via de website schageruitdaging.nl kunt u een aanvraagformulier downloaden, invullen en per e-mail versturen naar info@schageruitdaging.nl. Heeft u daar hulp bij nodig? De Schager Uitdaging helpt u graag op weg.

Aanvragen worden binnen een maand beoordeeld. Jaarlijks zijn er twee rondes om ideeën in te dienen, te weten 1 mei en 1 november. Meer info over het fonds, de procedure, de voorwaarden en het aanvraagformulier vindt u op: https://www.schageruitdaging.nl/zonnepark-fonds/.

Deel het bericht:
"Aanvragen indienen Zonneparkfonds gemeente Schagen kan tot 1 mei"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven