De Vriendschap en Schager Uitdaging helpen Schagens Harmonie

4 november 2020

Via de Schager Uitdaging heeft Schagens Harmonie nu een 50-tal stoelen in haar bezit. De Vriendschap bleek over de gewenste stapelbare stoelen te beschikken. Hans Broersen heeft de stoelen gratis beschikbaar gesteld en afgelopen weekend heeft Schagens Harmonie de stoelen opgehaald bij De Vriendschap in ’t Veld. ‘Wat een prachtig gebaar van deze horecaondernemer,’ aldus Delphine Balink- Hogenes, voorzitter van Schagens Harmonie. ‘De harmonie heeft zich voorgenomen om, als tegenprestatie voor deze mooie match, wanneer de RIVM-maatregelen versoepeld zijn, een gratis optreden te verzorgen bij De Vriendschap. Wij zijn enorm blij met de stoelen en zijn zowel De Vriendschap als de Schager Uitdaging erg dankbaar!’

Jarenlang bood Cultuurhuis Markt 18 repetitieruimte voor Schagens Harmonie inclusief het gebruik van de daar aanwezige stoelen. Door de Corona-crisis en met name de anderhalve meter maatregel, die ook voor orkesten geldt, bleek de ruimte in Markt 18 ongeschikt en moest de harmonie uitwijken naar alternatieve oefenruimte voor haar circa 45 leden tellende orkest. Deze werd gevonden in de gymzaal aan de Vincent van Goghlaan. Een royale ruimte met buitenluchtventilatie via openslaande ramen. De harmonie heeft daar intussen al een aantal keer gerepeteerd en heeft daarnaast dankbaar gebruik gemaakt van geleende stoelen van Henk Bakker (Muziektuin e.d.).

 

Aanbod 50 stoelen van De Nollen
‘Wij hebben enorm veel mooie reacties gekregen op onze oproep,’ aldus Jolijn van Dijk, manager van Schager Uitdaging. ‘Veel particulieren hebben ons benaderd en hebben aangegeven dat zij stoelen beschikbaar wilden stellen, maar ook veel ondernemers. Zo heeft bijvoorbeeld Camping De Nollen uit Callantsoog gereageerd op onze oproep. Ook zij hadden 50 stoelen aangeboden. Zij zijn op dit moment aan het verbouwen en hebben daardoor ook een flinke partij stoelen over. De Nollen wil dit nu graag aanbieden aan een partij uit de gemeente Schagen die deze stoelen goed kan gebruiken. Het zou fantastisch zijn als ook deze stoelen op een mooie nieuwe plek terechtkomen,’ geeft Jolijn van Dijk aan. Organisaties, stichtingen of verenigingen die interesse hebben kunnen dit doorgeven via info@schageruitdaging.nl. Wees er snel bij, want weg=weg.

 


Delphine Balink Hogenes en Hans Broersen van De Vriendschap uit ‘t Veld


AANBOD – Stoelen van De Nollen

Deel het bericht:
"De Vriendschap en Schager Uitdaging helpen Schagens Harmonie"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven